Homepage ECPAT-NL

Ieder mens heeft recht op een zorgeloze jeugd. Helaas groeien niet alle kinderen op onder ideale omstandigheden: oorlogssituaties, armoede, kinderarbeid, mishandeling en seksueel geweld bedreigen kinderen overal ter wereld. Ook seksuele uitbuiting van kinderen zoals kinderprostitutie, kinderporno en aanverwante problemen als kindersekstoerisme en kinderhandel, veroorzaken wereldwijd veel kinderleed.

ECPAT-NL wil op deze internetsite inzicht verschaffen in de complexe problematiek van seksuele uitbuiting van kinderen, een beeld geven wat er kan en moet gebeuren om het probleem te bestrijden en aangeven wie de verantwoordelijkheid draagt voor het oplossen ervan.

ECPAT NL is de Nederlandse afdeling van het in 1990 opgerichte internationale ECPAT netwerk dat inmiddels actief is in meer dan 60 landen verspreid over de hele wereld met de bestrijding van seksuele uitbuiting van kinderen.
ECPAT-NL bestaat sinds 1995 en is in 2003 samengegaan met Defence for Children International afdeling Nederland. ECPAT- NL wordt gesteund door stichting Kinderpostzegels Nederland, Plan Nederland ( voorheen Foster Parents Plan), Mensen in Nood/Cordaid en Kerk in Actie/Kinderen in de Knel. ECPAT-NL werkt nauw samen met organisaties in Nederland en daarbuiten die zich met bestrijding van seksueel misbruik en uitbuiting van kinderen bezighouden